Mine smykker

Noen armbånd i samlet bilde. Ulike teknikker og materialer.

Nett vevd armbånd, dette er en teknikk som ligner enn del på Peyote stitch of er forholdsvis enkel å lære og det går også rimelig fort å lage et armbånd eller kjede på denne måten.

Armbånd vevd på perlevev. Dette er en meget fin teknikk som slettes ikke er vanskelig og en kan lage alt fra armbånd til store tepper om en har en god vev og god tid. Dette er et armbånd med opplegg på ca 64 perler i lengde og rundt 16 i bredden. Metoden kan brukes på alle perler som er av lik størrelse og form og en kan bruke alt fra plastbokser til egensnekrede rammer som vev. En kan også veve mellom tynn lærsnor, legge til frynser på siden av arbeidet og bruke metoden til å sette sammen store arbeider.

Arbeide fra perlevev ferdig montert på svart satengbånd. En kan sy arbeidene fast på en valgfri bakside eller la dem være som de er. Noen syr fast frynser lagd av perler på kantene også. Det er mange gode tutorials på youtube.

Armbånd lagd med peyote stitch og strikk så det er tøyelig og ikke trenger en lås. Dette er svært anvendelige armbånd og de passer alle. Det som er nøye her er at en bruker god strikk av bra kvalitet og at en ikke lager det for kort da det ikke blir pent.

Arbeide vevd på vev med blandede perler, og utstyrt med magnetlås. Magnet låser er fine men er ikke å anbefale på arbeider med litt tyngde. På vevde armbånd lagd med 1 mm rocaillesperler er de derimot svært fine.

Halskjede lagd av flettede tråder med rocaillesperler. Disse kalles seed beads på engelsk Dette er en svært flott men tidkrevende teknikk som krever en del trening ganske enkelt fordi det er svært vrient å få til en god avslutning. En stor perlecap av avlang type anbefales på det sterkeste samt god tålmodighet.

Armbånd vevd på perlevev, kledd med perlefilt på baksiden og utstyrt med en fin klemlås. Med perlevev er det bare fantasien som setter grenser for mønstrene. En kan til og med lage bilder på denne måten så det er lite begrensninger.

Halskjede lagd i en meget artig teknikk som lager et rundt tverrsnitt. Denne teknikken er forbausende enkel på tross av at den ser vanskelig ut men den krever mye perler av jevne størrelser og litt trening. Å lage et armbånd eller kjede går temmelig fort bare en får det inn i fingrene.

Armbånd halvferdig, kinesiske opal perler og rhinestone mellomdeler.

Tre armbånd i peyotestitch, to lukkede lagd med strikk og et uten strikk tredd på sene, det trenger da en lås og her er det brukt en hjemmelaget kroklås.

"Tassel" anheng på metall kjede. Dette er en svært populær design som kan brukes på mange måter. En kan bruke tynn metall kjede som her, silkesnor eller annen snor, småperler tredd på tråd eller hva annet enn ønsker. Det en trenger er en cap stor nok til å dekke festet og ellers bare god fantasi.

Her er det noen bilder av smykker jeg har lagd. Noen ligger nok på nettbutikken men ikke alle, om det er noe du ser du kan tenke deg er det bare å ta kontakt med meg :) Noen av smykkene kan alt være solgt men det er bare å høre uansett, jeg lager stort sett kun en av hvert smykke men kan lage flere om jeg fremdeles har perlene jeg trenger.

Nyeste kommentarer

11.10 | 12:03

Takk 😊👍

09.10 | 10:49

Dette bildet er tatt et stykke unna Snøhetta, noen km øst for turisthytta der bussene nå stopper.

08.10 | 20:00

Hei hvor er dette bildet?

03.08 | 09:29

så fine fantasy bilder du er kjempeflink anne olga